Tanulmányi kirándulás a Devín Hotelben****

A Szállodamenedzsment tantárgy keretén belül, a regionális idegenforgalom másodéves diákjaiként tanulmányi útra mentünk a pozsonyi Devín Hotelbe****. Az 1954-ben épült hotel a főváros történelmi központjában, a Duna partján helyezkedik el, és már több mint hatvan éve nyújt tradicionális vendéglátást vendégeinek.

A szálloda nem tartozik egyetlen szállodalánchoz sem, azoktól függetlenül működik. A szálloda épülete az egyik legismertebb építmény a funkcionalizmus korából, a hotel maga pedig egyike Pozsony legrégebbi szállodáinak. Az épületet 2011–2012-ben felújították, ám a belső helyiségek megőrizték a hagyományos megjelenést. Csoportunkat a gazdasági részleg egyik alkalmazottja vezette körbe a szállodában, ezért számos pontos és számszerű adatot tudhattunk meg a tanulmányi út során.

A hotel főbejáratán belépve azonnal megcsodálhattuk az 50-es évek stílusát tükröző előteret, recepciót és a lobby bárt. A hotelben 89 szoba található, s az általuk kínált valamennyi kategóriából megnézhettünk egyet. A  szobák csupán 10%-ában engedélyezett a dohányzás. A szervezés egyszerűsítése miatt két részre osztják a szobákat: egyik részük a folyó, valamint az utca irányába néz, a másik pedig a városra. Ez az elosztás a következőképp történik: a folyóra néző szobák száma páros, a városra néző szobák száma pedig páratlan. A folyóparti kilátású szobák erkéllyel is rendelkeznek; ezek zajosabbak, és főleg a városnéző turistáknak ajánlják. A városra néző szobák sokkal nyugodtabbak, megfelelőek például a hivatásturizmus résztevőinek. A standard szoba berendezése magában foglal egy LED televíziót, egy minibárt, egy nagy íróasztalt, egy széfet, kávé- és teakészletet, légkondicionálót, egy szekrényt és egy jó minőségű ágyat. Minden szobához tartozik egy zuhanyozóval és mosdóval felszerelt fürdőszoba is, valamint egy ingyenes belépő a SPA centrumba. A magasabb kategóriájú szobákhoz fürdőköpeny és papucs is jár. A szállodában három lakosztály található: az arany, a zöld és a piros. Csoportunk ezek közül az arany lakosztályt nézhette meg. A szomszédos piros lakosztály olyan híres személyeknek adott otthont, mint Andrej Kiska vagy a Dalai Láma. A szobák után a konferenciatermeket mutatta meg nekünk az idegenvezetőnk. Ezek közül a legnagyobb a 150 férőhelyes Ambassador konferenciaterem, a legkisebb pedig a Diplomat szalon, amelyet 12 személy vehet igénybe. Következő megállónk a Francia étterem és a kávézóhelyiség volt. Megtudtuk, hogy a napi étkezés mellett ezek a helyiségek adnak otthont különböző rendezvényeknek, mint például az itt megtartott esküvőknek. Végül, de nem utolsó sorban a szállodában található SPA centrumot is megnéztük. A kínálat sokrétű: különböző masszázsok, többféle szauna, úszómedence és fitnesz. A kérdéseink se maradtak megválaszolatlanul, hiszen a hölgy, aki bemutatta nekünk a szállodát, mindegyikre kielégítő választ adott. Kérdeztük többek között a hotel környezettudatosságáról, és megtudtuk, hogy főleg a műanyagszennyezés visszaszorítására fókuszálnak.

A tanulmányi út során bőséges információt gyűjthettünk be a hotel működéséről és berendezéséről. Ezeket a tapasztalatokat a jövőben is kamatoztatni tudjuk majd.

Text: Noémi Szilva, 2RCM
Fotó: Ing. Ľudmila Mazúchová, PhD.

JUGYIK

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub a Nyit­rai Konstantin Filozófus Egyetem és a Nyitrai Szlovák Mező­gazda­sági Egyetem magyar hall­gatóinak klubja, mely nemcsak a Diák­hálózat egyik tagszerve­zete, hanem egy olyan közösség is, amely progra­mok színes tárházával bepillantást kínál az egyetemi élet szépségeibe.

Jugyik 2022

 

Videók:

 

A KFE az Erasmus+ projekt megoldói között

Changing our story

Kétnyelvűség oktatási kutatócsoport

A KFE KeTK által kiadott, lektorált tudományos folyóiratok

APPV Projektek

Erasmus+ Projekt

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 01, Nitra

tel: +421 37 6408 853

Facebook

ico facebook

Virtuális séta

foto icon