Makoveczcel Beregszászon

A beregszászi „kirándulás” előtt tele voltam kétségekkel, elsősorban a várossal szemben. Bíztam benne, hogy nem így lesz, de eleinte azt gondoltam, hogy nem fog nagy meglepetés érni, ugyanis Beregszászról addig csak hallásból tudtam, amit tudtam, és az nem volt túl pozitív.

BŐVEBBEN

Szakmai gyakorlat Győrben

Március 11-én négyen a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemről megkezdtük a szakmai gyakorlatunkat a győri Famulus Business Hotelben, ami egy négycsillagos szálloda Győr szélén. A gyakorlat 3 hónapig tartott, amelynek a feltételei közé tartozott, hogy minden hónapban különböző pozíciókban kellett dolgoznunk.

BŐVEBBEN

Szakmai tapasztalat a Mercure Bratislava Centrumban

Az idegenforgalomban a gyakorlat sokkal fontosabb az elméletnél. Emiatt nagyszerű lehetőség, hogy a regionális idegenforgalmi szak alapképzése 12 hetes szakmai gyakorlatot biztosít különböző idegenforgalmi létesítményekben (szálloda, utazási iroda, turisztikai információs központ).

BŐVEBBEN

Tanulmányi exkurzió Selmecbányán

2019. május 16-án a Közép-európai Tanulmányok Kara regionális idegenforgalom szakos elsős hallgatói reggel 8 órakor útnak indultak Selmecbányára. Az út körülbelül másfél órás volt, ami jókedvvel, hangos nevetéssel telt. Az út során néhány csoporttársunk ismertette valamennyi város, illetve nevezetesség történelmét, érdekességét, ami mellett elhaladtunk.

BŐVEBBEN

Tanulmányi kirándulás Selmecbányán

2019. május 14-én a regionális idegenforgalom elsőéves hallgatóiként tanulmányi kiránduláson vettünk részt Selmecbányán. Hallgatótársaimmal az iskola épülete előtt gyülekeztünk, innen indult az utunk Selmecbánya felé, ahol megtekintettük a város látványosságait.

BŐVEBBEN

Mitől szép a beszéd?

Szép magyar beszéd versenye? Lehet csúnyán is magyarul beszélni? Mitől lesz szép a magyar beszéd? Már az alapiskola óta merültek fel bennem kérdések a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versennyel kapcsolatban. Sosem értettem igazán, miért jött létre ez a verseny, és senki nem tudott választ adni a kérdéseimre.

BŐVEBBEN

Európa eszméje

„Értünk, rólunk, nekünk!” – ez volt a szlogenje a Juhász Gyula Ifjúsági Klub által szervezett előadásnak, melyre 2019. május 15-én került sor a Közép-európai Tanulmányok Karán. Az előadást Öllős László tanár úr tartotta, aki maga is a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Politológiai Tanszékén tanít.

BŐVEBBEN

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand