Felvételi

Ha szeretnél többet megtudni a KETK-ről, a tanulmányi programokról, a felvételiről, akkor 

Kattints ide!

Pótfelvételi eljárás

 

Mesterképzés

Alapképzés

Többközpontú nyelvek és nem-domináns változataik világkonferenciája

A Working Group on Non-Dominant Varieties of Pluricentric Languages (WGNDV) 2018. június 21–23-án rendezte meg 6. világkonferenciáját Szlovákiában, Nyitrán, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karával közösen. A 6. világkonferencia címe: Többközpontú nyelvek  kontaktusban és konfliktusban Európában.

BŐVEBBEN

Madách-nívódíjban részesült N. Tóth Anikó

A Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet oktatója, N. Tóth Anikó Szabad ez a hely? című novelláskötetéért Madách-nívódíjban részesült a tegnapi nap folyamán. Az Irodalmi Alap kuratóriuma a 2017-ben megjelent szlovákiai szépirodalmi művek egyik legjobb magyar nyelvű alkotásának minősítette N. Tóth Anikó kötetét.

BŐVEBBEN

Erasmus – egy kiváló lehetőség

Az Erasmus ösztöndíj jó lehetőség mindazok számára, akik szeretnének megismerkedni különböző országokkal, idegen nyelvekkel, kultúrákkal és más felsőoktatási rendszerekkel. A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola II. évfolyamos magyar nyelv és irodalom szakos hallgatójaként a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen tölthettem egy szemesztert.

BŐVEBBEN

Kurzus a kisiskolákról

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.“ Ahogy Szent-Györgyi Albert szavai is jól tükrözik, az iskola az a hely, ahol megtanulunk tanulni, s ahol akár egy apró szikrától képes felébredni tudásvágyunk.

BŐVEBBEN

Tanulmányi kirándulás a Devín Szállodába

A szállodai menedzsment tantárgy keretén belül az idegenforgalom szakos másodéves hallgatóknak április 27-én lehetőségük nyílt ellátogatni a pozsonyi  Devín Szállodába, hogy az elméletben megtanultakat gyakorlatban is láthassák. A szállodában először az egyes szobatípusokat néztük meg.

BŐVEBBEN

Hallgatóink a Tompa Mihály Országos Versenyen

Április utolsó hétvégéjén zajlott a 27. Tompa Mihály Országos Verseny döntője. A vers- és prózamondók, lírai színpadok és énekelt versek seregszemléjén rendszeresen részt vesznek és szép sikereket érnek el karunk hallgatói is.

BŐVEBBEN

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand