Semmiért egészen a Legerén

Márai Sándor regényvilágát követően november 4-én Szabó Lőrinc pályája került a karunkon zajló X. Legere Irodalmi Verseny 2. fordulójának középpontjába. A rendhagyó, online formában megszervezett versenyre – az első fordulótól eltérően, a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt – ezúttal már nem a középiskolák falai közül, hanem otthoni környezetből kapcsolódott be a 25 háromfős középiskolás csapat és felkészítő tanáraik.

BŐVEBBEN

Új intézkedések az egyetemen

A járványügyi helyzetre való tekintettel 2020.okt. 12-től az egyetemen változások lépnek életbe. Az oktatás a jelenléti és távoktatás kombinálásával valósul meg, az oktatás menetéről a karok dékánjai döntenek figyelembe véve az egyes tanulmányi programok sajátosságait. A kollégiumok továbbra is üzemelnek, a tornaterem és a medence működtetése azonban szünetel. Az Egyetemi Könyvtár és az Egyetemi Étkezde működése továbbra is a jelenlegi formában zajlik.

További információk

Transzlingválás a tanteremben

A koronavírusra való tekintettel 2020. szeptember 21–22. között a Translanguaging for equal opportunities: Speaking Romani at School Erasmus+ nemzetközi projektnek a soron következő „Defining and analysing translanguaging classroom moments” című rendezvénye az online térben került megrendezésre.

BŐVEBBEN

Tudományos diákköri konferencia 2020

Annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet nem tette lehetővé, hogy a Tudományos diákköri konferecia (TDK) nem a szokásos tavaszi időpontban valósuljon meg, minden résztvevő örömmel fogdta, hogy megrendezésre került.

BŐVEBBEN

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand