Veni, veni, Emmanuel!

Varázslatos, bensőséges hangulatban telt a 2019. december 9-ei délután azoknak, akik részt vettek a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara által szervezett karácsonyváró koncerten, mely idén, a megszokottól eltérően, a Nyitrai Református Templomban került megrendezésre

BŐVEBBEN

Az előadás, ami megtart és nemenged

A Közép-európai Tanulmányok Kara meghívást kapott a VEKKER Műhely és az Ifjú Szívek interaktív táncszínházi előadására, mely november 27-én került megrendezésre Megtart, nemenged címmel.

BŐVEBBEN

IX. Legere Irodalmi Verseny 3. fordulója

2019. december 4-én zajlott a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara által megrendezett IX. Legere Irodalmi Verseny harmadik és egyben utolsó fordulója. Az idei verseny központjában Csáth Géza, Kaffka Margit és Radnóti Miklós művei álltak.

BŐVEBBEN

Udmurt est

„A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg.
Nem őrizni kell, mert nem rab.
Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket!”

                                                                    (Sebő Ferenc)

BŐVEBBEN

Ismét mienk a pálma

A nyitrai egyetemisták körében nagy népszerűségnek örvend a minden évben megrendezésre kerülő jégkorongmérkőzés, amely során a két nyitrai egyetem, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem (továbbiakban KFE) és a Szlovák Mezőgazdasági Egyetem (továbbiakban SZME) diákjai mérik össze erejüket a jégen.

BŐVEBBEN

A MaiMagyar mesterkurzus margójára

November 4–8. között zajlott a MaiMagyar címet viselő mesterkurzus a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézet Modern Magyar Irodalmi Osztálya és Irodalomelméleti Osztálya szervezésében.

BŐVEBBEN

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand