Középiskolások hada lepte el a KeTK épületét

Az alapos előkészületek ellenére idén is szűkösnek bizonyultak az előadótermek, nagy érdeklődés övezte a KeTK nyílt napját. A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karát gyakran illetik a családias jelzővel, s a nyílt napon résztvevők visszajelzéseit hallván ez nem is tűnik olyan közhelyesnek, sőt inkább helytállónak minősül a családias légkör kifejezés.

Ebben a légkörben zajlott a kar nyílt napja, amelyen végzős középiskolások érdeklődő hada lepte el a kar épületét, hogy minél több információhoz jusson az egyes tanulmányi programokról. A középiskolás diákok próbálkozásai nem voltak hiábavalóak, hiszen a kar előterében szorgoskodó hallgatók és oktatók készségesen válaszoltak minden felmerülő kérdésükre. A kar kínálta szakokról, pontrendszerről, felvételiről, valamint a szálláslehetőségekről két párhuzamos előadás is folyt, magyar és szlovák nyelven egyaránt.

A kar egyes intézetei két időpontban is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Az intézetvezetők a programjaik ismertetése mellett kitértek többek között a karon folyó tudományos munkára, diákköri konferenciákra, valamint a kar tudományos-kulturális rendezvényeire is. A diákok szabadidős tevékenységéről a Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JUGYIK) elnöke tájékoztatta az érdeklődőket.

Az oktatók az intézetek bemutatását követően rendhagyó módon különféle ismeretterjesztő programokkal, interaktív foglalkozásokkal próbálták élményszerűbbé, maradandóbbá tenni a nyílt napot. A Közép-európai Nyelvek és Kultúrák Intézetének programkínálata iránt érdeklődők Mariana Čengel Solčanská filmrendező-írónő irodalom és filmadaptáció témájú előadását, az Idegenforgalmi Tanszék majdani hallgatói pedig Alica Golianová Sikeres vállalkozók a gasztrobizniszben című előadását hallgathatták meg. A Magyar Nyelv-és Irodalomtudományi Intézet nyelvi-irodalmi játékokkal kívánta vonzóvá tenni a tanulmányi kínálatát, a Pedagógusképző Intézet oktatói pedig az óvodapedagógia tanulmányi program egy sajátos keresztmetszetét mutatták be a jelenlévőknek.

A kar iránt érdeklődő diákok és kísérőik leginkább a felvételi eljárásról, a szálláslehetőségekről, illetve a karon folyó oktatás minőségéről tudakozódtak. A nyílt nap sikerességét semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a résztvevők száma évről évre gyarapodik. Reméljük, hogy a végzős középiskolások minden kérdését megválaszoltuk, s hogy a sikeres érettségi vizsga után újra találkozhatunk velük Nyitrán.

Radics Rudolf, ötödéves magyar szakos hallgató

DOD2019 01

DOD2019 02

DOD2019 03

DOD2019 04

DOD2019 05

DOD2019 06

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand