A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara szeretettel meghív minden érdeklődőt a nyílt napokra.

Program

Szekciója legjobb előadói díját nyerte Gergely Viktória, karunk doktorandusza a SGEM nemzetközi multidiszciplináris konferencián Bécsben

2019. április 11–14. között zajlott Bécsben a hatodik SGEM nemzetközi multidiszciplináris tudományos konferencia.

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karáról három doktoranduszhallgató vett részt az eseményen.

Adamická Monika, a Közép-Európai Nyelvek és Kultúrák Intézetét képviselve Anton Balázs: A Felejtés földje (Krajina zabudnutia) című regény posztkoloniális elemzését mutatta be. A Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetet két doktoranduszhallgató képviselte: Tóth Gizella, aki a roma irodalom elemzésével és ismertségének feltérképezésével foglalkozik, valamint Gergely Viktória, aki a szlovákiai magyar diákok körében végzett olvasáskutatási eredményeit ismertette.

Karunk doktoranduszai kellőképpen helyt álltak a konferencián, felkészültségüket az is bizonyítja, hogy Gergely Viktória, a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet elsőéves doktoranduszhallgatója megkapta szekciójában a legjobb előadónak járó díjat. A konferencia záróünnepsége során vette át a címmel járó kristálydíjat és az elismerő oklevelet.

A konferencián résztvevő doktoranduszaink nagyon sok szakmai tapasztalatra és szakmai kapcsolatra tettek szert, számos, szakterületük fejlődését elősegítő előadást hallottak, és megismerhették több tudományterület legújabb tudományos kutatásait. A négy nap alatt a kimagasló szakmai tapasztalat mellett a konferencia szervezői a kulturális programokról is gondoskodtak. Ily módon arra is lehetőség nyílt, hogy a résztvevők több múzeumot, fontos kulturális és történelmi helyszínt meglátogassanak.

Karunk doktori iskoláinak hallgatói a konferencián való részvételt nagyon hasznosnak találták, az ott tapasztaltak további munkájukra is ösztönzően hatnak. Gratulálunk doktoranduszainknak az elért eredményeikhez!

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand