Tanulmányi kirándulás Selmecbányán

2019. május 14-én a regionális idegenforgalom elsőéves hallgatóiként tanulmányi kiránduláson vettünk részt Selmecbányán. Hallgatótársaimmal az iskola épülete előtt gyülekeztünk, innen indult az utunk Selmecbánya felé, ahol megtekintettük a város látványosságait.

Már a buszból számos látnivalót, érdekességet tekintettünk meg, amikről csoporttársaim tartottak beszámolót, pl. Verebélyről, Léváról és a Duna menti alföldről.

Az első megállónk a gyönyörű tájba ágyazott selmeci bányatavak egyikénél volt, majd folytattuk utunkat a Bányamúzeumba: itt körbevezettek bennünket a bányában, és elmesélték a történetét. Ezután tartottunk egy kis teaszünetet, hogy felmelegedjünk, mivel az időjárás nem volt kedvező a számunkra.

A következő megállónk a Leányvár, majd a selmecbányai Óvár volt, ahol szintén sok érdekességet tudhattunk meg. Utolsó megállónk Selmecbánya központja volt, ahol csoporttársaim egy rövid beszámolót tartottak Selmecbánya további érdekességeiről, illetve arról, miért is érdemes ellátogatni ide.

Klaudia Miškovičová

 

 

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand