A hotelvezető munkája Szlovákiában és a német nyelvű országokban

A szállodaipar alapjai óránk keretében egy szakmai előadáson vehettünk részt, melyet a besztercebányai Bél Mátyás egyetemen alumnusa, Ing. Ivan Repiský tartott a szakmában szerzett eddigi tapasztalatairól.

Első szakmai gyakorlatát Németországban a Ruchti's Hotel und Restaurantban szerezte, ahol az asztalterítés etikáját sajátította el. Ezek után Svájcban tanult tovább a Swiss School of Tourism & Hospitality iskolában, ahol még inkább elmélyítette a szálloda- és vendéglátóipar terén szerzett tudását. Második szakmai gyakorlatát a svájci Hotel Elmer szállodában végezte. Nagy kihívás volt ez a számára, mivel először próbálhatta ki magát recepciósként. Ezt követően szintén Svájcban a Silvretta Parkhotelben dolgozott. Itt már komolyabb pozíciót bíztak rá, pontosabban szakács és pincér részlegvezető helyettesként dolgozott. Az egyetem elvégzése után visszatért Szlovákiába, és dolgozni kezdett a Hotel Sitno Vyhne szállodában. Egyre nagyobb sikereket ért el szakmájában. Értékesítési és menedzsment pozícióban dolgozott. Később újra külföldön kezdett el dolgozni a Residenz Hochalm hotelben Ausztriában. Itt étteremvezetői pozícióban dolgozott, és különféle rendezvényeket szerveztek. Az évek során szerzett tapasztalatai révén egy kicsivel magasabb szintre szeretett volna lépni, és egy színvonalasabb hotelben szeretett volna dolgozni. Végül sikerrel is járt: 2015. november 1-jén kezdte első munkanapját a Kempinski szállodalánc egyik szállodájában, a drezdai Hotel Taschenbergpalais Kempinskiben, ahol több mint egy évig dolgozott, utána hazatért Szlovákiába. Jelenleg a Hotel Berghof szálloda éttermének menedzsere.

Az előadás –amiből megtanultuk, hogy ne féljünk munkát vállalni a szállodaiparban külföldön – mindnyájunknak elnyerte a tetszését.

 

Text: Dominika Gurányi, 2RCM

 

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand