Hogyan indítsuk a 2023/2024-es tanévet megfelelően?🤔👇

Természetesen fantasztikus szóra­ko­zással, remek zenével és kiváló hangulattal, amelyet idén is az ✨ UKF Hallgatói Önkor­mányzata és az UKF Hallgatói Központ biztosít✨

További információk

Az Erasmus+: életre szóló kalandok Spanyolországban

Az Erasmus+ programnak köszönhetően a 2022/2023-as tanév nyári szemesz­terét Spanyolországban töltöttem, konkrétan Almería városában. Büszkén állíthatom, hogy az Erasmus+ program örökre megváltoztatta az életemet.

Az elmúlt öt hónap ugyanis egy olyan élményt nyújtott számomra, amely örökre velem marad.

Az Erasmus+ tapasztalataim egyik legemlékezetesebb része az volt, hogy rengeteg új embert ismerhettem meg a világ minden tájáról. Azonnal összebarátkoztam az új diáktársaimmal, akik ugyanolyan kalandvágyóak voltak, mint én. Németek, olaszok, franciák és még sok más nemzetiségű diák között találtam barátokra, akik sokszínűségükkel gazdagították az élményeimet. Az együtt töltött idő alatt új perspektívákat és kultúrákat ismertem meg, amelyek által a világról alkotott nézetem sokkal szélesebb lett. Az Erasmus+ alatt életre szóló barátságokat kötöttem. Bár az első napokban kicsit idegennek éreztem magam az új környezetben, hamar rájöttem, hogy mindannyian ugyanazért a célért vagyunk itt: új tapasztalatokat szeretnénk szerezni és kibővíteni a világról alkotott ismereteinket. Gyorsan közelebb kerültünk egymáshoz és támaszaivá váltunk egymásnak az idegen környezetben. Még mindig tartom a kapcsolatot az új barátaimmal, és tervezem, hogy újra találkozunk a jövőben, mert hiszem, hogy ezek a barátságok egy életre szólnak.

Almería rengeteg helyi látnivalóval büszkélkedhet, amelyeket nem hagyhattam ki az Erasmus+ tartózkodásom alatt. A híres Alcazaba erőd elképesztő mauri építészettel fogadott, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Almería városára. A közeli Cabo de Gata természetvédelmi terület pedig csodálatos strandokat és lenyűgöző tengeri élővilágot kínál. A tapas bárokban pedig az igazi spanyol kultúrát élvezhettem, miközben megkóstolhattam az ízletes spanyol ételeket és italokat.

Az Erasmus+ program alatt szerencsésnek éreztem magam, hogy sok időt tudtam szánni Spanyolország felfedezésére. Az ország gazdag történelemmel és kulturális örökséggel büszkélkedik, és én élveztem, hogy bejárhattam lenyűgöző városait és tájait. Meglátogattam Barcelonát, Ibizát, Valenciát és számos más helyet. Ezek az utazások olyan emlékeket hagytak bennem, amelyeket soha nem fogok elfelejteni. Emellett sikerült ellátogatnom Marokkóba és Portugáliába is. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi helyre eljuthatok és ennyi új embert ismerhetek meg. Valóban azt gondolom, hogy ezek életem legemlékezetesebb hónapjai voltak, és mindez nem valósulhatott volna meg, ha nem jelentkezem Erasmus+ mobilitásra.

Ha valaki még mindig hezitál az Erasmus+ programra való jelentkezésen, határozottan azt mondanám, hogy érdemes belevágni. Az Erasmus+ egy kitűnő lehetőség arra, hogy felfedezzük a világot, új barátokat szerezzünk és megismerjünk más kultúrákat. Az idegen országban töltött idő kitágítja a látókörünket, fejleszti a nyelvtudásunkat és önbizalmunkat, valamint segít megtalálni a helyünket a világban. Az Erasmus+ program az életem egyik legjobb döntése volt, és mindenkinek ajánlom, hogy éljen ezzel a fantasztikus lehetőséggel.

Erasmus Spain 01

Erasmus Spain 02

Erasmus Spain 03

Erasmus Spain 04

Erasmus Spain 05

Sáradi Boglárka
Másodéves hallgató az Idegenforgalmi Tanszéken

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 01, Nitra

tel: +421 37 6408 853

Facebook

ico facebook

Virtuális séta

foto icon