MIÉRT ÉRDEMES NÁLUNK TANULNOD?

Összefoglaltuk néhány mondatban, hogy miért érdemes jelentkezned a Közép-európai Tanulmányok Karára!

Tudj meg többet

MINDEN, AMIT EGY LEENDŐ DIÁKNAK TUDNIA KELL...

Ha szeretnél többet megtudni a KETK-ről, a tanulmányi programokról, a felvételiről, akkor 

Kattints ide!

Előadás a 90-es évek magyar költészetéről

Egy borongós őszi délelőttön, október 12-én karunkra látogatott Dr. Fekete Richárd, a Pécsi Tudományegyetem oktatója, aki a kortárs líráról, azon belül is a kilencvenes évek magyar költészetének elbeszélési lehetőségeiről tartott előadást. Az esemény felhívására főként az ötödéves magyar nyelv és irodalom szakos hallgatók válaszoltak.

Bővebben: Előadás a 90-es...

Benyovszky Móric, a visegrádi hős

Gróf Benyovszky Móric (1741? 46? – 1786) a közép-európai régió jellegzetes kulturális ikonjának számít, miközben népszerűsége messze túlterjed ennek határain. Utazásainak, kereskedelmi és politikai aktivitásainak köszönhetően Franciaországban, Amerikában, Oroszországban és Japánban egyaránt ismerik, miközben három nemzet, három irodalom is a sajátjának tekinti őt – a magyar, a szlovák és a lengyel.

Bővebben: Benyovszky Móric,...

Előadás a hagyományőrzés szerepéről és jelentőségéről

2016. szeptember 28-án a Közép-európai Tanulmányok Karán tartott előadást Dr. Nagy Janka Teodóra, a Pécsi Tudományegyetem Szekszárdon kihelyezetett Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánhelyettese. A vendégelőadót N. Tóth Anikó mutatta be a 106-os teremben jelenlévő hallgatóknak, akik nagy érdeklődéssel várták, miről lesz szó az elkövetkezendő másfél óra.

Bővebben: Előadás a...

Tehetségműhely indul a KETK-en

Karinthy Frigyes Különös eset c. irományának zárómondatán nagyon sokat lehet töprengeni: „De vagyunk-e azok, amik lehetnénk?” Élünk azokkal a lehetőségekkel, melyek személyiségünkből, képességeinkből és készségeinkből adódnak? Élünk azokkal az alkalmakkal, melyek környezetünkben kínálkoznak?

Bővebben: Tehetségműhely...

Bárczi Zsófia dékán asszony ünnepélyes beiktatása

2016. szeptember 19-én, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján került sor a Közép-európai Tanulmányok Kara új dékánjának, Bárczi Zsófiának a beiktatására. A dékánasszonyt – a Közép-európai Tanulmányok Karának Akadémiai Szenátusa február 17-i döntése alapján – az egyetem rektora, Ľubomír Zelenický nevezte ki a fakultás vezetőjének.

Bővebben: Bárczi Zsófia...

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853