Az MTA MTKEB elnökének köszöntő levele

A Magyar Tudományos Akadémia Magyar Tudományosság Külföldön Elnöki Bizottsága elnökének, Kocsis Károlynak köszöntő levele a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara fennállásának 15. évfordulója alkalmából.

BŐVEBBEN

Hogyan kezdjünk vállalkozni a vendéglátóiparban?

A „Hogyan kezdjünk vállalkozni a vendéglátóiparban?” elnevezésű rendezvényre 2018. október 25-én került sor, amelyen a harmadéves regionális idegenforgalom szakos hallgatók és minden más érdeklődő is részt vehetett. Az előadást egy házaspár tartotta, Lucia és Tomáš Šajgal.

BŐVEBBEN

Műhelymunka és művelés

2018. október 26-án Tehetségsegítő Műhelyek címen elmeműhelyi foglalkozásokra került sor a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának A109-es termében, ahol a kar elsőéves óvópedagógus hallgatói mellett magyarországi egyetemisták is szép számban megjelentek.

BŐVEBBEN

Ex Libris-díjban részesült Hrbácsek Noszek Magdaléna

Ex Libris-díjban részesült Hrbácsek Noszek Magdaléna, a Közép-európai Tanulmányok Kara oktatója. A Magyar Művészetért Díjrendszer 41. díjátadójára Galántán, október 4-én került sor. Az Ex Libris-díj alapítója, Gubcsi Lajos a közösségek „lámpásainak” nevezte a díjazottakat, akik a felvidéki magyar kultúráért és közösségért fejtik ki

BŐVEBBEN

„NoSZÓVAL!“ (Amikor a vers beszél hozzád)

Mindannyian ezt a hetet vártuk! A nyitrai diákok körében nagy népszerűségnek örvend az immár sokadik alkalommal megrendezett, szinte már hagyománnyá vált rendezvénysorozat, az ún. Őszi Ifjúsági Napok, amely idén október 15-től október 19-ig tartott. Ez a hét a vidámságról, szórakozásról és ismerkedésről szólt.

BŐVEBBEN

Zajlott a dráma Nyitrán!

Egy kellemes csütörtök délelőtt, október 15-én egyetemünk számos diákja és tanára összegyűlt, hogy együtt élvezhessük a Dramatikus játékok napját, melyet a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete, az Arany A. László Polgári Társulás és a Szlovákiai

BŐVEBBEN

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand