MIÉRT ÉRDEMES NÁLUNK TANULNOD?

Összefoglaltuk néhány mondatban, hogy miért érdemes jelentkezned a Közép-európai Tanulmányok Karára!

Tudj meg többet

MINDEN, AMIT EGY LEENDŐ DIÁKNAK TUDNIA KELL...

Ha szeretnél többet megtudni a KETK-ről, a tanulmányi programokról, a felvételiről, akkor 

Kattints ide!

Új dékán a Közép-európai Tanulmányok Karának élén

2016. szeptember 19-én, a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján került sor a Közép-európai Tanulmányok Kara új dékánjának, Bárczi Zsófiának a beiktatására. A dékánasszonyt – a Közép-európai Tanulmányok Karának Akadémiai Szenátusa február 17-i döntése alapján – az egyetem rektora, Ľubomír Zelenický nevezte ki a fakultás vezetőjének.

Bővebben: Új dékán a...

Életműdíj és rektori elismerések karunk oktatóinak

2016. szeptember 19-én került sor a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem tanévnyitójára, melyen az egyetem rektora, Ľubomír Zelenický több rektori díjat is átnyújtott. Az elismerés azon tanárokat illette, akik a 2015-ös év folyamán tudományos-kutatói téren kiemelkedőt alkottak. Nagy örömünkre szolgált, hogy idén szép számmal szerepeltek a kitüntettek között a Közép-európai Tanulmányok Karának oktatói is.

Bővebben: Életműdíj és...

Nemzetközi komparatisztikai konferencia

A Nemzetközi Összehasonlító Irodalomtudományi Társaság (ICLA-International Comparative Literature Association/ AILC Association Internationale de la Littérature Comparée) Magyar Nemzeti Bizottsága 2016. szeptember 5-6.-án a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán rendezte meg vándorkonferenciáját Közép-európai határ(sáv)ok címmel.

Bővebben: Nemzetközi...

Dramatikus játékok napja

A már hagyományosan megrendezésre kerülőDramatikus játékok napja a Közép-európai Tanulmányok Kara egyik különleges rendezvénye, mely összehozza és kölcsönösen gazdagítja az általános iskolás diákokat, a leendő pedagógusokat és a kar oktatóit. Az intézmény folyosói ilyenkor gyerekzsivajtól hangosak.

Bővebben: Dramatikus játékok...

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853