Kortárs hangon — avagy élménybeszámoló a VIII. Legere Irodalmi Versenyről

Beszámolómat egy Kosztolányi-idézettel vezetném fel, mely így szól: „A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa.” Ezen idézet is jól szemlélteti, hogy az olvasás során a befogadó nemcsak nyomon követi a történetben játszódó eseményeket, hanem az alkotás aktív részeseként alakítja is a cselekményszálat.

BŐVEBBEN

Tanulmányi kirándulás a Mercure Bratislava Centrum Hotelben****

A regionális idegenforgalom másodéves diákjaiként 2018. november 30-án részt vettünk egy tanulmányi kiránduláson a Mercure Bratislava Centrum Hotelben****. A hotel a városközpontban található a főpályaudvar mellett, tízperces sétára a pozsonyi vártól és a sétálóutcától. 2010-ben nyílt meg a vendégek számára, és az AccorHotels francia szállodalánc tagja.

BŐVEBBEN

Melegség gyúlt a szívekben

Különleges ajándékkal lepte meg december 5-én a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem néhány képviselője a nyitrai Közép-európai Tanulmányok Karának diákságát, tanárait, illetve a kedves nézőközönséget. A Karácsonyvárás című irodalmi-zenés műsoruk osztatlan sikert aratott a közönség soraiban.

BŐVEBBEN

„A nyitrai régió ízeinek és aromáinak világa”

2018. november 15-én került megrendezésre az Idegenforgalmi Tanszék, illetve Dr. Ľudmila Mazúchová tanárnő vezetésével „A nyitrai régió ízeinek és aromáinak világa” elnevezésű rendezvény, amelyet a Gasztronómia óránk keretén belül szerveztünk meg. Meghívásunkat elfogadta Dr. Jana Duchovičová rektorhelyettes asszony, Dr. Szekeres László,

BŐVEBBEN

Névtani előadás Egerben

2018. november 29-én a Magyar Nyelvtudományi Társaság egri csoportja és az Eszterházy Egyetem Magyar Nyelvészeti Tanszéke együttes rendezvényén 90. születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Fekete Péter nyugalmazott tanszékvezető főiskolai tanárt, akinek egész életpályája az intézményhez köthető.

BŐVEBBEN

Nyitrai irodalmárok a Literán

A nyitrai Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet oktatói egy héten át a Litera netnaplónak vendégalkotói voltak. November utolsó hetének rögzítését ezeken a linkeken keresztül érik el:

 

 

BŐVEBBEN

Módszertani nap a Közép-európai Tanulmányok Karán

2018. november 27-én a Hagyományok Háza Hálózat szlovákiai szervezetének vezetője és néhány munkatársa látogatott el a karunkra, a nyitrai Közép-európai Tanulmányok Karára, hogy előadásaik és gyakorlati foglalkozásaik által a résztvevők betekintést nyerhessenek a hagyományközvetítés

BŐVEBBEN

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand