Hallgatói munkák kiállítása a miniGalériában

A kiállítás az Óvópedagógia tanulmányi program 2. és 3. évfolyamos hallgatói képzőművészeti munkáinak válogatását mutatja be.

A munkák PaedDr. Lehoťák Éva, PhD. tanárnő vezetése alatt készültek a következő tantárgyak keretén belül: Képzőművészeti játékok, Rajz és festészet, Téralkotás.

BŐVEBBEN

„Mesés“ Budapest

Aki egyszer megszereti a mesemondást, sose hagyja abba – mondják a mese iránt elkötelezett pedagógusok. Múlt hét csütörtökön, március 21-én mi is belekóstoltunk ebbe. Ekkor került megrendezésre ugyanis a Népek meséi Országos Főiskolai és Egyetemi Mesemondó Verseny az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Karán.A hazai kari forduló eredményhirdetésén, amikor Petres Csizmadia Gabriella tanárnő kiválasztotta Koncz Krisztinát és engem, hogy Budapesten mi képviseljük az intézményünket, nem akartam hinni a fülemnek.

BŐVEBBEN

Artisjus-díjjal ismerték el Száz Pál szépirodalmi tevékenységét

A magyar irodalmi élet egyik legrangosabb elismerésében, Artisjus-díjban részesült Száz Pál, a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet oktatója. Az Artisjus-díjakat minden évben az előző esztendő folyamán megjelent legkiválóbb irodalmi alkotásoknak ítélik oda. Száz Pál Fűje sarjad mezőknek című műve rendkívül pozitív kritikai és olvasói visszhangra talált.

BŐVEBBEN

Sörsommelier előadás az első szlovák sörszakértővel

Február 9-én a sommelier tantárgy keretén belül megrendezésre került egy előadás a besztercebányai ERB sörfőzdéről. Az előadást Ing. Jozef Sivák, az első sörsommelier tartotta, aki egyben az ERB sörfőzde üzletvezetője is. A bemutatót elsősorban a regionális idegenforgalom harmadéves hallgatói számára szervezték, de mindenki mást is szeretettel vártak a szervezők.

BŐVEBBEN

OPV Projektek

18. ÉLŐNYELVI KONFERENCIA

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand