Melegség gyúlt a szívekben

Különleges ajándékkal lepte meg december 5-én a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem néhány képviselője a nyitrai Közép-európai Tanulmányok Karának diákságát, tanárait, illetve a kedves nézőközönséget. A Karácsonyvárás című irodalmi-zenés műsoruk osztatlan sikert aratott a közönség soraiban.

A kar egyes intézményei más és más programmal gazdagították az összeállítást. A két órán át tartó program során magyar és szlovák énekek, színdarabok, versek hangoztak el váltakozva. A Józsa Mónika tanárnő vezette magyar diákkórus és alkalmazottak kórusa külön-külön, majd egy kórussá olvadva adtak elő néhány adventi és karácsonyi népéneket, egyházi éneket, kórusművet. Bíróczi Réka a megzenésített versek világába vezetett minket. Az egyre népszerűbb szlovákiai magyar Endorfin együttes tagjai pedig – köztük Papp Viktória, karunk hallgatója – saját dalukkal léptek fel. Száz Pál tanár úr a magyar szakos tanárjelöltekkel közreműködve egy Janus Pannonius ifjúkori epigrammáinak fordításaiból színdarabba foglalt versösszeállítással készült. A Közép-európai Nyelvek és Kultúrák Intézetének képviselői egy humoros jelenettel és karácsonyi énekkel lepték meg a közönséget. „Nagyon meghitt és tényleg elcsendesült szólamok hangzottak el itt. Úgy gondolom, hogy még ugyan hosszú idő van karácsonyig, de már lélekben kezdünk felkészülni rá” – nyilatkozta Angyal László tanár úr. Hasonló véleménnyel volt az egyik meghívott vendég is: „Szerintem a koncert nagyon jó volt, remekül össze volt hangolva. A lányok odatették magukat, ahogy a férfiak is, és szerintem ebből meghitt pillanatok születtek. Nekem tetszett. Nagyon bejött.”

Az est a Csendes éj szlovák és magyar nyelvű eléneklésével, majd egy közönséget útjára bocsátó kánonnal fejeződött be. Igazán meghitt, valódi karácsonyi hangulatban ért véget az ünnepség.

Farkas Krisztina, Mbak16m

Advent koncert 16

Advent koncert 01

Advent koncert 02

Advent koncert 03

Advent koncert 04

Advent koncert 05

Advent koncert 06

Advent koncert 07

Advent koncert 08

Advent koncert 10

Advent koncert 11

Advent koncert 12

Advent koncert 13

Advent koncert 14

Advent koncert 15

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand