Tanulmányi kirándulás a Mercure Bratislava Centrum Hotelben****

A regionális idegenforgalom másodéves diákjaiként 2018. november 30-án részt vettünk egy tanulmányi kiránduláson a Mercure Bratislava Centrum Hotelben****. A hotel a városközpontban található a főpályaudvar mellett, tízperces sétára a pozsonyi vártól és a sétálóutcától. 2010-ben nyílt meg a vendégek számára, és az AccorHotels francia szállodalánc tagja.

Minden Mercure-szálloda különleges és egyedi stílusban épült. A pozsonyi különlegessége a pop-art stílus, mely megfigyelhető a szálloda külső megjelenésében és a szobák berendezésében is. Főleg a hivatásturizmus és az ezzel összefüggő szolgáltatások biztosítására szakosodott. Megadja a szállóvendégeknek a lehetőséget, hogy a törölközők és az ágynemű ritkább, nem naponkénti cseréjével csökkentsék az ökológiai lábnyomukat. Ha így járnak el, bónusz pontokat kaphatnak, amelyeket később szolgáltatásokra váltva használhatnak fel.  A külföldi vendégek közül franciák választják legtöbbször ezt a szállodát, mivel a francia eredetű szállodákban jobban bíznak.

A kirándulás elején három konferenciatermet néztünk meg a tizenegy közül, amelyek technikailag egy  konferenciaturizmust biztosító szálloda feltételeihez mérten voltak felszerelve. A legnagyobb konferenciaterem 180 férőhelyes, ám könnyen átméretezhető a beállítható falak segítségével. Ezután benéztünk a konyhába, majd az éttermet és a bárt vettük górcső alá. Ezek az ún. ,,open space“ térelosztást követik. Megtudhattuk továbbá, hogy a szálloda nagy borgyűjteménnyel rendelkezik, amely nagy részét szlovákiai borok képezik. A következő megállónk egy hatodik emeleti szoba volt. Kétágyas, átlátszó fürdőszobával ellátott szoba volt. A szoba tea- és kávéfőzővel, minibárral, légkondicionálóval, szekrénnyel, LCD TV-vel és internetkapcsolattal van ellátva. A szálloda 175 szobát kínál. Ezek közül 150 nem dohányzó, kettő a csökkent mozgásképességű emberek számára van kialakítva, valamint biztosít pótágyat gyermekek számára és szobát a háziállatokkal rendelkező vendégeknek. Áttekintést kaptunk arról is, hogyan néz ki egy lakosztály egy négycsillagos szállodában. A privilege lakosztály vendégei számára különféle kiegészítő szolgáltatások állnak rendelkezésre, például: a minibár benne van az árban, és a visszatérő vendégek kedvezményes szolgáltatásokat kapnak. A szálloda egy különleges szobát is kínál a MyRoom program keretén belül. Ez a szoba a 309-es számú, és az az érdekessége, hogy belső kialakítása a Batman-képregényből merít inspirációt.

Bár a szállodában található fitnesz centrum és a közelben több wellness is van, a szállodavezetés jövőbeli céljai közé tartozik a wellness centrum létrehozása az épületen belül. Ez csupán azért tolódik, mert az épületet bérlik, tehát nincs saját tulajdonban. A menedzser állítása szerint már dolgoznak a probléma megoldásán.

Text: Szilva Noémi, 2RCM

Mercure 1

Mercure 2

Mercure 3

Mercure 4

Mercure 5

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand