Egy kastélyszálló vezetése – The Grand Vígľaš ****

A 2018. december 4-ikei szállodaipari óránkra ellátogatott Ing. Tomáš Sokologorský, aki a The Grand Vígľaš**** szálloda vezérigazgatója. Bemutatkozása alatt megtudtuk, hogy a besztercebányai egyetemen végzett idegenforgalom szakon, és több éve a már említett szállodában tevékenykedik.

Részletes betekintést nyerhettünk a hotel menetébe, igazgatásába. Megtudtuk, hogy a szálloda nagyszabású konferenciákat és különféle rendezvényeket szervez, vagy a pihenésre vágyó vendégeknek ad otthont. Elmesélte, hogyan érte el a vezérigazgatói posztot, és hogy mivel kezdte a pályafutását. Saját bevallása szerint sok helyzetben nehéz az idegenforgalmi szakma, mivel nem tud otthon lenni ünnepekkor, összejövetelekkor, de megéri, és ha szeretjük a munkánkat, sikeresek leszünk.

Előadásával arra ösztönzött minket, idegenforgalmi diákokat, hogy ne féljünk nagyot álmodni és kreatívnak lenni, ami nagyon fontos ebben az iparban. A nyelvek tanulásának a fontosságát is kiemelte, ami elengedhetetlen számunkra. Tippekkel látott el minket a jövőnkkel kapcsolatban, hogy hogyan lehetünk sikeresek a szállodaiparban, hogyan tudunk sikeresen vezetni egy szállodát – egy csapatot.

Ezúton is köszönjük Ing. Tomáš Sokologorskýnak a sok hasznos információt és tanácsot.

Text: Miriama Magulicová, 2RCR

Photo: Katarína Bukovanová, 2RCR

Zam hotel 01

Zam hotel 02

Zam hotel 03

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand