Tavasz, Jugyik, ifjúsági napok

„Tavaszi szél száll, rügy bimbója pattan,
Valami kászolódik e tavaszban,
Ilyenkor sírnak gyantát fiatal fák,
Ilyenkor fáj az elmúlt fiatalság!“

Juhász Gyula ezekkel a gondolatokkal jellemezte a tavaszt és annak szépségét. Igaza volt, hiszen a tavaszi évszak eljövetelével megújul a természet.

Rügyeznek a fák, s a szerelem minden formája megjelenik ekkor. Bár az utolsó sorban feltűnik a múló fiatalság keltette fájdalomérzet, ezért a Jugyik, vagyis a Juhász Gyula Ifjúsági Klub szeretné újra és újra megerősíteni azt az érzést a diákságban, hogy ha korban nem is, lélekben meg tudjuk őrizni fiatalságunkat. A választott idézet pedig nem csupán a véletlen műve, hiszen a nyitrai Jugyik az idézett költő nevét viseli és viszi tovább!

Ennek fényében a diákszervezet immár sokadik alkalommal rendezte meg a Tavaszi Ifjúsági Napokat, melyek április 1. és április 4. között zajlottak. A négy napig tartó eseménysorozat idén is színes programokkal várta a diákságot, egyaránt megcélozva a bulizni és a kikapcsolódni vágyó közönséget is. Április 1-jén, hétfőn, a fergeteges hangulatú „hétindító magyar buli” alapozta meg az elkövetkezendő napok eseményeit. Az Ifjúsági Napok második programja a műveltségi vetélkedő volt, melyre háromtagú csapatok jelentkeztek, megmérettek, és ügyesen kiállták próbát, ám, mint minden versenyben, itt is csupán egy győztes lehetett, amelyik a következő fordulóban, a Gímesi Művelődési Tábor és Gólyatábor keretén belül mérheti össze tudását a más városokból érkező és más diákszervezeteket képviselő győztes csapatokkal. A harmadik napon egy könnyebben emészthető, „folyékonyan fogyasztható” program, egy borkóstoló várta a fiatalságot. Az előadást és a kóstolót Jávorka Bence borász és borszakértő tartotta. A negyedik napon a sportkedvelők számára focitornát szerveztek, melyre négy csapat nevezett be.

Ezúton szeretnénk gratulálni a műveltségi vetélkedő és a focitorna győztes csapatainak! Bízunk benne, hogy minden résztvevő sok élménnyel és emlékkel gazdagodott, jó érzésekkel tért haza, és továbbviszi a Jugyik jó hírét. Nem utolsó sorban pedig köszönjük a szervezőknek, a Jugyik csapatának, és mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult az eseménysorozat lebonyolításához.

Bugár Zsófia, másodéves óvodapedagógia szakos hallgató

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand