Szakmai tapasztalat a Mercure Bratislava Centrumban

Az idegenforgalomban a gyakorlat sokkal fontosabb az elméletnél. Emiatt nagyszerű lehetőség, hogy a regionális idegenforgalmi szak alapképzése 12 hetes szakmai gyakorlatot biztosít különböző idegenforgalmi létesítményekben (szálloda, utazási iroda, turisztikai információs központ).

Számomra és 5 évfolyamtársamnak volt szerencséje a pozsonyi Mercure szállodában végezni a szakmai gyakorlatát. Ez a 12 hét azt biztosította, hogy a szálloda 5 különböző részlegén keresztül betekintést kaphattunk a szálloda működéséről. Ez az 5 részleg a: Front Office, Food and Beverage, Houskeeping, Talent and Culture és a Sales.

A Front Office egy eléggé összetett pozíció, hiszen ez a szálloda törzse, ez a problémák és a megoldások kiinduló pontja. A magasszintű szlovák és angol nyelv elengedhetetlen része ennek a részlegnek. Viszont nagy előny a magyar nyelv is, hiszen nagyon sok visszatérő magyar vendég is megszáll ebben a szállodában. Ez a részleg nem csak egy általános recepció. Itt sokkal többről van szó mint a vendégek ki- és becheck-kolásáról.

A Food and Beverage részleg a ételt és italt biztosít a vendégeknek, mégpedig az éttermen és a báron keresztül. Ezenkívül az étterem és a bár papírmunkáit is intézik. Nekünk ezen a pozíción az volt a dolgunk, hogy a reggelizni érkező vendégeket köszöntsük és ellenőrizzük, rajta e vannak a listán. Ezután a jelentéseket készítettünk az étterem és a bár fogyasztásáról, valamint a VIP vendégeket leptük meg kis finomságokkal.

A Houskeeping részleg az egyik, ha nem a legfontosabb pozíció, hiszen itt a szobák minősége a lényeg, ezért fizet a vendég. Tehát a szobáknak tökéleteseknek kell lenniük. Ezen a pozíción a diákok felelősége a minibár ellenőrzése és esetleges feltöltése volt. Ezenkívül a szobák minőségét vizsgálták meg, hogy amikor a vendég a szobára érkezik, minden a lehető legtökéletesebben várja őt.

A Talent and Culture a szálloda emberi erőforrásairól szól. Vagyis minden ami a munkásokat és a szállodát érinti. Például megtanulhattuk, mitől is jó egy álláshirdetés, hogyan kell a konkurenciát felmérni, hogyan zajlik egy meghallgatás és még sorolhatnám.

A Sales nagyon szorosan összefügg a Front Office-szal, hiszen úgymond ők adják el a szálloda szobáit, ők is csinálnak foglalásokat. Nekik nagyon sokat kell dolgozniuk azért, hogy a szálloda sikeres legyen, mivel a marketing tevékenységet is ők végzik. Igyekeznek a szálloda konferencia termeit a piacon a lehető legjobban eladni.

Összességében nagyon sok tapasztalatot szereztünk ez alatt a 12 hét alatt. A szakmai tapasztalatszerzés szempontjából csak ajánlani tudom a pozsonyi Mercure szállodát. Köszönjük a remek lehetőséget.

Szöveg és fotó: Evelin Tomovics, 3RCM

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand