Szakmai gyakorlat Győrben

Március 11-én négyen a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemről megkezdtük a szakmai gyakorlatunkat a győri Famulus Business Hotelben, ami egy négycsillagos szálloda Győr szélén. A gyakorlat 3 hónapig tartott, amelynek a feltételei közé tartozott, hogy minden hónapban különböző pozíciókban kellett dolgoznunk.

5 különböző pozícióba oszthattak be minket: recepció, kollégiumi recepció, konyha, étterem, valamint rendezvényszervezés. Mind a négyen más-más pozíciót kaptunk. Az első hónapban az egyikünk kipróbálhatta magát a recepción, míg más a rendezvényszervezésen, kollégiumi recepción és az étteremben.

Az egyes pozíciókban különböző feladatokat láttunk el. A recepción segítettünk a recepciósnak, hívásokat fogadtunk, segítettünk a vendégeknek a tájékozódásban, hogy tudják, hol és mikor lesz a rendezvény. Míg például a rendezvényszervezésnél a fő feladatok közé tartozott a termek elrendezése, kávészünet megszervezése és előkészítése. A kollégiumi recepción a kollégiumba érkező vendégek szobáit kellett rendben tartani, illetve az érkező vendégek adatait felvenni és irányítani őket. Az étteremben többnyire pincérként segítettünk be, ahol megterítettük az asztalokat, felvettük a rendeléseket, reggelinél előkészítettük a helyiséget, amit reggeli után rendbe raktunk a másnapi rendezvényre vagy reggelire. Minden pozíció más feladatkörökkel járt, és hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy megtapasztalhattuk, hogyan és miként zajlik a szálloda munkája, milyen háttérmunkák szükségesek ahhoz, hogy egy szálloda jól működjön.

Nagyon sok tapasztalatot szereztünk ez alatt a három hónap alatt, a szálloda, amelyben a gyakorlatot végeztük, kifejezetten egy oktató szálloda diákoknak. Az ott dolgozó főállású alkalmazottak mutatták meg az egyes pozíciók feladatait, illetve tanítottak be minket, mit és hogyan kell csinálnunk. Egy nagyon jó és segítőkész munkaközösségbe kerültünk, akikkel minden egyes nap új dolgokat tanulhattunk meg.

Szöveg és fotó: Žofia Lukácsová, 3RCM

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand