Makoveczcel Beregszászon

A beregszászi „kirándulás” előtt tele voltam kétségekkel, elsősorban a várossal szemben. Bíztam benne, hogy nem így lesz, de eleinte azt gondoltam, hogy nem fog nagy meglepetés érni, ugyanis Beregszászról addig csak hallásból tudtam, amit tudtam, és az nem volt túl pozitív.

Mikor megérkeztünk, a tanárok és a diákok egyaránt úgy viszonyultak hozzánk, és olyan közvetlenek voltak velünk, mintha már évek óta ismertük volna egymást. Az első benyomásnak köszönhetően a véleményem teljesen megváltozott, és mindez egyre csak fokozódott. Természetesen pozitív irányba. Az iskola, az udvar és a kollégium szintén felülmúlta az elképzeléseim. Az épületet gyönyörűen kialakított park veszi körül, ettől olyan családias és kellemes az ottani légkör. A diákok pedig egyre csak fokozták ezt a bensőséges és baráti atmoszférát. Rengeteg programot szerveztek nekünk, és lehetőségeikhez mérten velünk töltötték az idejüket, hogy megmutassák a várost, és elmondják, hova érdemes menni. Nem unatkoztunk. 😀

Beregszász tehát kellemes csalódás volt számomra, sok tapasztalatot, élményt és ismerőst szereztem. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségem részt venni a Makovecz-programban és eljutni más országok iskoláiba is.

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand