Slam poetry, avagy a modern költészet

Felkészülni, vigyázz, kész, RAJT! Az idei évben október 7-én startolt el a már hagyománnyá vált Őszi Ifjúsági Napok a Jugyik szervezésében. Az egyhetes rendezvénysorozat 3. eseménye egy Slam poetry műsor volt, melynek a nyitrai magyar diákok által is közkedvelt hely, a Mariatchi bár adott otthont. Bár az időjárás nem volt derűs aznap este, a hangulat annál inkább.

Egy rövid felvezető után Gyenge Veroni, az est első fellépője következett, aki remekül megalapozta a hangulatot, és egy rappel örvendeztette meg a közönséget. Őt követte Mészáros Péter, aki nem mellesleg egy országos slambajnok is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a közönség többször is hangos nevetéssel díjazta a produkcióját. Péter különböző szórakoztató feladatokkal próbálta bevonni a hallgatóságot a műsorába. A fellépők sorában Bánóczi Bea fokozta tovább a hangulatot, majd az első kört Pintér Kristóf, és Fazekas András Galamb zárta, akitől egy érzelmesebb előadást hallhatott a közönség.

Az este ezzel nem ért véget, ugyanis a fellépők még két körrel örvendeztették meg a hallgatóságot. Minden egyes előadás egyre fokozottabb hangulatot teremtett, erről tanúskodott a nagy ováció a közönség részéről. S ha még ez sem lett volna elég, a hallgatóság kérésének eleget téve egy ráadás körrel is megörvendeztettek minket.

Az idei Slam poetry-n sem hiányzott a nevetés és a felszabadult atmoszféra. Ez a rendezvény, amely idén is nagy létszámú hallgatóközönséget vonzott, mindenkinek remek kikapcsolódást nyújthat, hiszen a jókedv garantált, az italok finomak, s mindez barátságos légkörrel van fűszerezve.

György Cyntia, 1MBAK16m

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand