Bálra fel!

Egy „születésnapi bulin” vehetünk most részt, említette beszédében Hegedűs Orsolya, dékán helyettes asszony az idei jubileumi hagyományos diákbál megnyitóján. Ez egy különleges alkalom volt a Juhász Gyula Ifjúsági Klub életében, ugyanis ez évben ünnepli fennállásának 55. évfordulóját.

Az Őszi Ifjúsági Napok keretén belül zajlott, a bál volt a hét utolsó és egyben az egyik legmeghatározóbb programja. Az egy hétig tartó „IFI” napokat több hónapnyi szervezés előzte meg, amelyben megmutatkozott az elnökségi tagok fáradhatatlan munkája és odaadása.

A hétzáró esemény a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem egyik kollégiumában került megrendezésre, ahol több mint nyolcvan bálozó szórakozhatott és nosztalgiázhatott egyaránt. Meghívást kaptak az alapító tagok, illetve az ifjúsági klub egykori és jelenlegi aktív tagjai is. Tiszteletét tette a dékán helyettes asszony, aki kiváló és humoros beszédével nyitotta meg az estét. Az OKÉ zenekar hangulatos zenével kísérte végig a vacsorát, amelyet aztán a nyitótánc követett.

A fokozott hangulat már az est kezdetétől garantált volt, az ötletes díszítésnek köszönhetően, ugyanis a helyszín az ifjúsági klub színeiben pompázott, zöldben és fehérben. Nekem leginkább maga a hely, illetve az elrendezése és kapacitása tetszett a legjobban, mert kényelmesen elfértek a résztvevők, és táncra is volt lehetőség bőven. A nyitótánccal rögtön táncra perdültek a bálozók, és nem pihent a parkett egy percre sem, ami szintén emelte az est hangulatát.

A hagyományos bál végét már nem sikerült megvárnom, de a mulatság még javában tartott a távozásomkor is. A bál egyik résztvevője, Szabó Ádám, komáromi egyetemista szerint az eddigi egyik legszínvonalasabb és leghangulatosabb bálon vehetett részt, és a sok barátnak, ismerősnek köszönhetően otthon érezhette magát még Nyitrán is.

Bc. Lukács Erzsébet (1MBAK16m)

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand