Fehérlófia, újratöltve

A komáromi Marianum Egyházi Gimnázium MEG+növünk színjátszó csoportja 2019. október 23-án, Nyitrán, a Pedagógiai Kar épületében mutatta be a Fehérlófia c. meseadaptációját. A darabot az egykori Nyitrai Egyetemisták Kínjátszó Köre (NYEKK) megálmodója, Tóth Gábor 'Tóga' rendezte.

A színpad elrendezése a helyszűke miatt – a büfé előtti kis tér – igazán különleges volt: képzeljünk el egy téglalapot, melynek a két rövidebb oldalán egy-egy emelvény volt, a két hosszabb oldalán pedig mi, a nézők. Az ezeken belül eső területen, illetve az emelvényeken játszódott a darab. A diákok tökéletesen kihasználták a színpad minden négyzetméterét, olykor zseniális élőképeket alkotva. Újra bebizonyosodott számomra, hogy minimális díszlettel is elérhető a kívánt hatás.

A darabot élőzenei aláfestés követte végig, melyet ugyancsak a diákok adtak elő. Fanyűvő az egyik pillanatban még a fákat helyezte A-ból B-be, a következő jelenetben meg már Kiscsillag számot kísért szintetizátorral. A gyerekek kiválóan énekeltek mind egyénileg, mind kollektíven.

Különösen jó volt látni, hogy a több mint 20 fős csoportból mindenki megkapta az egyéni lehetőséget, és egyáltalán nem volt érezhető, hogy a darabot 2-3 ember vinné a hátán. Közös munka, közös siker.

Kedves MEG-esek! Kedves Tóga!

Köszönjük nektek ezt a színvonalas produkciót, illetve a kellemes estét! További munkátokhoz sok sikert kívánunk, s reméljük, sokszor látunk még titeket!

Fodor Péter, ötödéves hallgató

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand