Miért érdemes a KETK-re járni?

fss

Élményteli tanulásra vágysz? Szeretnél érvényesülni? Lenne kedved úgy tanulni, hogy valójában észre sem veszed, mennyi tudást sajátítasz el? Remek közösség, modern könyvtár, szakképzett oktatók, jól felszerelt tantermek. Válaszd a KETK-et!

Büszkén merem kijelenteni, hogy igazán itt nevelődtünk emberekké. Műveltebb, szakképzett egyénekké. Szemeszterről szemeszterre gazdagodunk. Olyan beszélgetésekben, eszmecserékben lehet részem, melyek a legjobb tanulási lehetőségek számomra.

 Újabb és újabb tudásra teszünk szert. Minden képességünket kihasználva megismerhettük önmagunkat, ill. azt, hogy mire is vagyunk képesek. Önállóakká itt váltunk. Ma már büszkeséggel tölt el a tudat, hogy ilyen példamutató, segítőkész és szakképzett pedagógusok segítettek céljaink elérésében; álmaink megvalósításában. Én, személy szerint, rengeteget tanultam. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárul(t) ahhoz, hogy egy nagyon jó képzésben legyen részem, s hogy érvényesülni tudjak.

A szakmai gyakorlat – úgy a magyarországi, mind a felvidéki – egy felejthetetlen, s nagyon tanulságos élmény, pontosabban képzés volt számomra. Kívánom, hogy mindenkinek lehessen ilyenben része! Örömmel mondom, hogy mindazt, amit az egyetemen és e gyakorlat során sajátítottam el, már nagyon sok alkalommal fel tudtam használni. S talán nincs is ennél jobb érzés! Megérte tanulni, megérte minden fáradságom. Mindez gazdagabbá tette életem, egyéniségem, szakmai tudásom: csak az az enyém, amit megtanultam. Meggyőződésem, hogy az anyanyelvemen, Szlovákiában, ilyen szakképzésben máshol soha nem lehetett volna részem.

Felvidéki magyar vagyok, s egy életre megtanultam, hogy a kétnyelvűségem egyáltalán nem hátrány. Aki erről így vélekedik, az téved! Nézzük csak: két kultúrát, két nyelvet ismerünk. Miért is lenne ez hátrány? Csak az lehet a probléma, ahogy gondolkodunk, nem a nemzetiségünk. Szeretek itt Szlovákiában, szülőfalumban, Nyárasdon élni, és mióta erre az egyetemre járhatok, a kétnyelvűségi állapotot sem tehernek, igazságtalanságnak veszem: ez egy ajándék nekünk. Mindent másképp látok már. Életem legjobb döntése volt a KETK-et választani! (Gyere majd Te is, légy mindennek részese!)

Laky Erzsébet

hungarológia, mesterképzés

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand