Nyílt nap a Közép-európai Tanulmányok Karán

nyiltnapok

Az érdeklődők számára február 19-én nyitotta meg kapuit a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem. A Nyílt nap alatt a hallgatók nemcsak részletes információkat kaphattak az egyes tanulmányi programokról, azok fő profiljáról, hanem betekintést nyerhettek az egyetemi életbe is.
Mind az öt Kar képviselte magát az egyetem főépületében, ahova reggel nyolc órára vártuk a leendő diákokat. Meglepetésünkre azonban már fél nyolckor teljesen megtelt a vesztibül. Sokan voltak azok is, akik egyenesen a Karok által készített prezentációk helyszínét keresték fel. A Közép-európai Tanulmányok Karának oktatói és dolgozói két időpontban, kilenc és tizenegy órától tartottak részletes bemutatást a felkínált tanulmányi programokról, valamint arról, hogy a szerzett képesítéssel hol helyezkedhetnek el a hallgatók. Rendkívül fontos ugyanis, hogy az egyes szakok gyakorlatorientáltak legyenek. (Ennek az elvnek minden program eleget tesz.)

Ez az alkalom azért is különleges volt, mert az érdeklődőknek lehetőségük nyílt az egyes tanulmányi programokon tanuló hallgatókkal „zárt ajtók mögött“ is beszélgetni, ezáltal valósághű képet kaphattak az itt folyó képzésről. Fakultásunk általános bemutatását Dr. Hrbácsek Magdaléna intézetvezető-helyettes és Dr. Szekeres László dékánhelyettes úr végezték el, akik a kar működéséből, belső életéből nyújtottak átfogó képet. Az ő bemutatójukat követték Voda Zsófia vezetésével a Juhász Gyula Ifjúsági Klub tagjai, akik a magyar diákélet eseményeiről, programjairól, tapasztalatairól beszéltek az érdeklődőknek. Az általános ismertetéseket követően karunk négy intézményének vezetői és képviselői szekciónkét prezentálták intézetük kínálatát. A Pedagógusképző Intézet Dr. Balla István intézetigazgató úr vezetésével, a Közép-európai Nyelvek és Kultúrák Intézete Dr. Žilka Tibor intézetvezető úr koordinálásával, a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet Dr. Benyovszky Krisztián irányításával, az Idegenforgalmi Tanszkék pedig Dr. Zuzana Palenčíková és Dr. Aubert Antal koordinálásával hallgathatták meg az egyes intézmények felépítéséről, programkínálatáról, tudományos életéről, a diákokkal folytatott munkásságáról szóló ismertetéseket. A bemutatkozó intézmények nagy örömére mind a magyarul, mind a szlovákul tanulni kívánó leendő hallgatók nagy számban érdeklődtek az egyes szakok iránt.

Bízunk benne, hogy a Nyílt nap segített kiválasztani azt a tanulmányi programot, amelyet szívesen tanulnál!

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand