Kárpát-medencei szakkollégiumi konferencia

Tegnap ért véget az Eötvös Collegium II. Kárpát-medencei szakkollégiumi konferenciája. A konferencia két ülésszakból állt, a természettudományok képviselői május 30-án a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán, a humán- és társadalomtudományok képviselői június 1-jén a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán üléseztek.

 

„Alapításától kezdve az Eötvös Collegium hivatása az, hogy a magyar nemzet legtehetségesebb egyetemi polgárait támogassa, tudományos előmenetelüket segítse. Jóllehet, a Collegium ma sok tekintetben eltér a háború előtti nagyhírű elődjétől, a célja változatlan: olyan kiválóan felkészült szakemberek képzése, akik tudományterületükön az átlagot meghaladó tudással rendelkeznek, önálló kutatómunkára képesek, és akiknek a tudomány művelése nem csupán szakma, hanem tanári hivatás is.” – olvashatjuk a Collegium honlapján.

szakk.2

A kárpát-medencei magyar tehetséggondozás szolgálatának jegyében állt a két napos szakkollégiumi konferencia is, amelyen az Eötvös Collegium tagjai beregszászi, komáromi, nyitrai, pécsi, szegedi, újvidéki és ungvári hallgatókkal közösen adtak elő.

A „filosz” ülésszak résztvevői izgalmas utazáson vehettek részt térben és időben. Az előadások nyelvi, nyelvpolitikai, politikai, földrajz- és gazdaságtudományi, irodalom- és történelemtudományi kérdéseket öleltek fel.

szakk.3

Karunkat Pál Edina képviselte a konferencián, akinek ezúton is köszönjük, hogy előadása megtartásával hozzájárult intézményünk jó hírének öregbítéséhez. 

szakk.4

nemzeti tehetseg programfi

emberi eroforras tamogataskezeloemberi eroforrasok miniszteriuma

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand