Esterházy-díjjal tüntették ki László Béla egyetemi tanárt

Idén március 13-án, vasárnap emlékezett Esterházy János, felvidéki mártír sorsú politikusra Budapesten a Rákóczi Szövetség. Az emlékünnepség 10 órakor koszorúzással kezdődött a Szép utcai emléktáblánál, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán folytatódott.

 

 

 MG 8492

 

A Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság 1991 óta rendez emlékünnepségét Budapesten, ahol minden évben Esterházy Emlékplakettet és elismerő oklevelet adományoz olyan személyek és intézmények részére, akik a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve gróf Esterházy János, mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért kiemelkedő munkát végeztek.

Az ünnepségen Esterházy-díjjal tüntették ki László Béla egyetemi tanárt a nyitrai magyar pedagógusképzés érdekében kifejtett kiemelkedő fontosságú munkájáért.

A kitüntetéshez szívből gratulálnak a Pedagógusképző Intézet munkatársai és további jó erőt, egészséget és kitartó munkát kívánnak az ünnepeltnek.

Dr. Balla István

Eszterházy

 

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand