Dramatikus játékok napja

A már hagyományosan megrendezésre kerülőDramatikus játékok napja a Közép-európai Tanulmányok Kara egyik különleges rendezvénye, mely összehozza és kölcsönösen gazdagítja az általános iskolás diákokat, a leendő pedagógusokat és a kar oktatóit. Az intézmény folyosói ilyenkor gyerekzsivajtól hangosak.

Bárczi Zsófia dékánasszony ünnepélyesen megnyitója után az ipolyságiCsillag-szórógyermekszínjátszó csoport mutatta beTitok-tárcímű előadását. A vidám hangulatú zenés darab nem csak a nagyfödémesi tanulók tetszését nyerte el, akik e játékos délelőtt vendégeiként töltötték meg a padsorokat, de a kar hallgatóinak és pedagógusainak körében is sikert aratott. Az előadás után Kantár Balázs beszélgetett a darab készítőivel a színjátszó csoport műhelytitkairól. Egy rövid szünet után a negyedéves tanító szakos hallgatók élményszerű versfeldolgozó foglalkozásokat, a negyedéves magyar szakos hallgatók pedig interaktív drámajátékokat tartottak a gyermekek számára.A délelőtt vidáman és hasznosan telt: kisdiák, egyetemista és pedagógus egyaránt elégedetten térhetett haza.

Az esemény szervezői a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet oktatói, Petres Csizmadia Gabriella és N. Tóth Anikó voltak.

DSC 0043

DSC 0049

DSC 0060

DSC 0061

DSC 0075

 MG 5914

 

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand