A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara szeretettel meghív minden érdeklődőt a nyílt napokra.

Program

Módszertani Műhely a KETK Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetében

A Nyitrai Konstantin Filozófia Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete szervezésében 2017. április 7-én Módszertani Workshopra került sor.  Az előadást, annak ellenére, hogy pénteki napra esett, szép számban megtisztelték jelenlétükkel az egyetem hallgatói, doktoranduszai is.

A workshopot Antalné dr. Szabó Ágnes, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának egyetemi docense, a Szakmódszertani Központ vezetője tartotta. A három órát felölelő módszertani foglalkozás keretén belül nemcsak elméleti síkon sajátítottuk el az egyes szövegértési és szövegalkotási gyakorlatokat, hanem nagyrészt ki is próbáltuk azokat. A docensasszony gyakorlatai a Szövegek mozgásban témakör köré összpontosultak. A jelenlévők mindannyian bekapcsolódtak mind a mozgásos kooperatív, mind a szövegértési és a kreatív szövegalkotási gyakorlatokba.

A rendkívül tartalmas módszertani foglalkozás során szóba került a szövegértési és szövegalkotási készség fejlesztésének és a tanulók beszédfordulójának problematikája, továbbá az interaktív feladatok fontosságáról is hallhattunk hasznos információkat, és a módszertani gyakorlatok több variánsával is megismerkedhettünk. Olyan interaktív, illetve kooperatív módszertani gyakorlatokat sajátíthattunk el, amelyek egyaránt alkalmazhatók a helyesírás, a szövegértés és a szövegalkotás játékos tanítására is.

A műhelymunka résztvevői és szervezői egyaránt elégedetten állapították meg, hogy az évről évre megszervezésre kerülő rendezvényre továbbra is nagy igény és érdeklődés mutatkozik egyetemünkön.

Tóth Gizella

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand