Szakmai gyakorlat Debrecenben

A regionális idegenforgalom szak hallgatójaként a tavaszi félévben külföldi szakmai gyakorlaton vettem részt. Szakgyakorlatozásomat a Makovecz-programon belül, a Debreceni Egyetem közreműködésével a négycsillagos Hotel Óbesterben végeztem.

hotelobester

A szálloda Debrecen belvárosában található, és büszkén viseli a „Magyarország egyetlen huszárszállodája” címet. Ebben a tematikus hotelben ugyanis minden a régi huszárokról és huszárságról szól. A hotel 2009-ben épült, amely a 45 szobája mellett egy nagyon hangulat és előkelő étteremmel, három rendezvényteremmel, terasszal, valamint wellness-részleggel rendelkezik.

Már az első nap felfigyeltem az igazgatónő és a személyzet kiemelkedő profizmusára. A recepción nagyon hamar megismerhettem, hogy valójában mennyi mindennel kell foglalkoznia egy recepciósnak. A fiatal és lendületes alkalmazottaktól könnyen és gyorsan tanultam, és mindig minden kérdésemre kielégítő választ kaptam. A betanulás olyan remekül ment, hogy egy-kettő a mélyvízben érezhettem magam.

Megtanultam kezelni a szálloda foglalási rendszerét, kivettem a részem a vendégek érkeztetéséből, anyanyelven és idegen nyelven egyaránt. Kezeltem a bejövő e-maileket, foglalási visszaigazolásokat, árajánlatokat küldtem, a bejövő telefonhívásokat fogadtam, és továbbítottam az étterembe az asztalfoglalásokat.

Az igazgatónő és saját véleményem szerint is az ott eltöltött idő alatt sikerült elsajátítanom a recepció feladatait, és ezen felül rengeteg csodás élménnyel gazdagodtam.

Vas Krisztián

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand