A Nagy Gatsby Bál

2017. november 6-10. között ismét megrendezésre kerültek az Őszi Ifjúsági Napok, melyek záró programjaként a Hagyományos Diákbálra került sor. A Hotel Agroinštitút báltermében szervezett táncestély este 8 órától vette kezdetét, a 12 eurós belépőért finom vacsorával és remek zenével vártak bennünket a szervezők.

 2

Az idei bál témája az 1920-as éveket idéző „Nagy Gatsby” volt. Ezen tematika arra hivatott, hogy bemutassa a századelő felszínesen csillogó világát. A diákok körében már mindenki izgatottan várta ezt a különleges estét, hiszen a dress code értelmében 20-as évekbeli estélyikben és öltönyökben parádéztak a bálozni kívánók.  A szervezők arról is gondoskodtak, hogy emlékekkel gazdagon távozzunk az estről, ezért egy fotósarok várta a bálozókat. Hogy ne csak elmosódott selfie-k készüljenek, a vendégek igénybe vehették a bál hivatalos fényképészét, aki minden kívánságot teljesített.

A folyamatosan szállingózó vendégek – ki gyalog, ki busszal, ki ruhára és sminkre ügyelve taxival – óráról órára emelték az est hangulatát. A mi érkezésünkkor már pompás hangulat fogadott, s idővel ez valóban csak fokozódott. Az ünnepélyességhez a bálterem pazar díszítése is hozzájárult. Miután mindenki megérkezett, a Juhász Gyula Ifjúsági Klub elnöke, Radics Rudolf megtartotta ünnepi nyitóbeszédjét, majd átadta a szót a Közép-európai Tanulmányok Kara dékán asszonyának, Bárczi Zsófiának. A köszöntők után kezdetét vette a nyitótánc, amelyet a dékán asszony, Bárczi Zsófia és a jugyikos Radics Rudolf lejtett. A vendégek ezután ellepték a táncparkettet, és nem is volt megállás egészen a vacsoráig. A fergeteges táncolások közötti lélegzetnyi szünetek folyamán tombolák vásárlására adódott lehetőség, amikor mindenki próbálta beszerezni a nyertesnek gondolt szelvényét. Éjfélkor elérkezett a tombolák kisorsolása, ahol sok rendkívül hasznos nyeremény talált gazdára, például: hajszárító, másnaposság elleni csomag, szépségcsomag. Végül eljött az este fénypontja, amikor is a négytagú zsűri Fucsík Róbert és Hegedűs Fanny személyében megválasztotta az est bálkirályát és bálkirálynőjét, akik a megtisztelő cím mellett egy-egy jó minőségű pezsgővel is gazdagodtak. A korábbi évekhez képest idén nem a ZSEB zenekar, hanem a Rio-Duo biztosította az est jó hangulatát.

A bál végéhez közeledve egyre fogyatkozott a vendégek száma, majd a tervezettnél kicsit korábban elhallgatott a zenekar, mivel sajnálatos módon többen nemtetszésüket fejezték ki a hangos mulatozás miatt. Hajnali 4 órakor a zene elcsendesedett, és a táncos lábú bálozók fáradtan, de vidáman elindultak hazafelé.

Igo Krisztián 

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand