Karácsonyi csoda

Az egyetem D2-es előadóterme előtt a délutáni órákban hatalmas nyüzsgés volt 2017. december 6-án. Az egyetem alkalmazottjai és hallgatói összegyűltek, hogy ráhangolódjanak a közelgő ünnepre.

Pillanatokon belül megteltek a mécsesekkel díszített padsorok a hatalmas előadóteremben. A sok-sok csillogó szempár, mosoly és jókedv sejttette, hogy nem akármilyen előadás következik.

A tikfa finoman kopogó hangjára elcsendesült a nyüzsgő közönség, és felcsendült a diákkórus hangja. A kórus tagjai az előadóterem két oldalán vonultak a képzelt színpadra, amivel különleges hangulatot varázsoltak. Nem csak hallgatni, de nézni is öröm volt az ünneplőbe öltözött kórus mindhárom sorát. A női és férfi hangok csodálatos egyveleget alkottak. A dalokat hol fuvolával, hol pedig zongorával tették még különlegesebbé. Ezt követte Pintér Béla Mindenütt a földön című éneke Bíróczi Réka előadásában, amely arra emlékeztette a közönség tagjait, miről is szól a szeretet ünnepe. Az énekek sorát Csölle Stefánia szakította meg Exupéry imájának magával ragadó előadásával. A mű mondanivalója erősen hatott a közönségre. Az idegenforgalmi tanszék hallgatói egy csokor szlovák dallal tették színesebbé a műsort. A szintetizátor és a harmonika hangja pedig még tökéletesebbé tette az énekeiket. Papp Viki, Vermes Orsolya és Vincze Vivien gitárkísérettel adták elő a Piramis Ajándék című dalát, melyet szívesen dúdolt velük együtt a közönség. A hatodik produkció a drámajáték kurzus első- és harmadéves hallgatóinak improvizációiból állt össze, amely az Etűdök karácsonyfára címet viselte. A közönség láthatóan élvezte a poénokban gazdag produkciót, amelyet jóízű nevetésekkel díjaztak. Ezt egy kicsit komolyabb előadás követett, amikor a tanárok mutatták meg csodálatos hangjukat. Néhány dal után a diákkórus tagjai is csatlakoztak hozzájuk. Az egyesített kórust néhol orgona, majd fuvola hangja kísérte. Végezetül pedig egy nagy kórusként, a közönséggel együtt énekelték a mindenki számára ismert Mennyből az angyal és a Szent karácsony éjjel című dalokat. Ezzel nyert méltó befejezést ez a hangulatos este.

A karácsonyi műsor eredményességét bizonyította, hogy mindenki számára tartogatott ez az este mosolyt, könnyeket, elérzékenyülést és meghitt pillanatokat.

 

Fábik Szimóna, MBAK16m

            

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand