„Hova szakmai gyakorlatra?”

A tavalyi évben másodéves hallgatókként részt vehettünk a ,,Hova szakmai gyakorlatra?“ elnevezésű workshopon mint megfigyelők. Idén, harmadévesként, már alig vártuk, hogy újra megrendezésre kerüljön ez a rendezvény, hogy mi is beszélgessünk a szállodák képviselőivel szakmai gyakorlatunkkal kapcsolatosan.

A rendezvényre 2018. október 11-én került sor, ahol négy szálloda képviseltette magát: a Hotel Kaštieľ Mojmírovce***, a Hotel Mercure Bratislava Centrum****, a Hotel Ibis Bratislava Centrum*** és a Hotel The Grand Vígľaš****.

A Hotel Kaštieľ Mojmírovce*** szállodát Darina Tóthová és Mária Sabová képviselték. A kastélyszálló Nyitrához közel helyezkedik el, ezért a környékbeliek tökéletes választása lehet, ha egy kis kikapcsolódásra vágynak.

A Hotel Mercure Bratislava Centrum**** másodikként mutatkozott be, és sokunknak el is nyerte a tetszését modern és sokszínű berendezése miatt. A szállodát a tavalyi évben volt szerencsénk meglátogatni egy tanulmányi kirándulás keretén belül, ahol saját szemünkkel láthattuk a kreatívan berendezett szobákat (van például szuperhősös Marvel-szoba, párizsi szoba, Marilyn Monroe-s szoba és még sok másféle). A Mercure Bratislava Centrum szállodát Barbara Bindicsová képviselte és mutatta be.

A Hotel Ibis Bratislava Centrum*** következett harmadikként, amit Katarína Sangret és Peter Gavor mutattak be. Az Ibis Hotel hasonló a Mercure Hotelhez, egy kissé egyszerűbb, letisztultabb szállodáról van szó.

Utolsóként a Hotel The Grand Vígľaš**** mutatkozott be, amely teljesen eltért az eddig említett szállodáktól. Egy nem mindennapi témára van felépítve a kastélyszálló, ez pedig a középkor. A kastély falai kardokkal, középkori harceszközökkel vannak díszítve, a folyosókon ,,bádogemberek“, gyertyák, elejtett állatok trófeái találhatók, az udvaron pedig középkori mesterségek bemutatása folyik. A szállodát Tomáš Sokologorský mutatta be.

A szállodák bemutatása után került sor a hotelek képviselővel történő beszélgetésre, miközben lehetőségünk nyílt arra, hogy önéletrajzunk leadásával szakmai gyakorlatra jelentkezzünk a számunkra érdekes és vonzó szállodába.

Úgy hiszem, rendkívül tapasztalt és segítőkész emberekkel találkozhattunk a workshopon, és nagyon hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk rajta. Szívből kívánom az egész csoportnak, hogy mindenki találja meg a szívéhez közel álló helyszínt, ahol majd 3 hónapos szakmai gyakorlatát fogja végezni.

Végezetül pedig szeretném mindannyiunk nevében megköszönni tanárainknak, hogy idén is megszervezték számunkra ezt a rendezvényt.

Szöveg: Mercedes Sahaj, 3RCM

Kam na prax 1 868x579

Kam na prax 2 868x1302

Kam na prax 3 868x579

Kam na prax 9 868x1157

Kam na prax 10 868x579

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 74, Nitra

tel: +421 37 6408 853

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand