Tavaszi Ifinapok – ahogy egy elsős élte meg

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub idén is megszervezte a Tavaszi Ifjúsági Napokat, ami egy szórakozásban és élményekben gazdag, négynapos programsorozatot foglal magába.

Minden évben fokozzuk és fűszerezzük a megszokott programokat, hogy a nyitrai magyar diákok, és azok is, akik már nem diákok, és esetleg nem is nyitraiak jól szórakozzanak velünk együtt ebben a pár napban. Hétfőn, az Ifinapok első napján, táncházzal indítottunk, ahol a talpalávalót és az önfeledt hangulatot a Sajó banda biztosította. Kristóf Tibor vezetésével bodrogközi és magyarbődi tánclépéseket tanulhattak az érdeklődők és a helyi táncegyüttes tagjai. A bodrogközi tánclépésekhez bodrogközi borokat is fogyaszthattak a vendégek. Ezután Répássy Ivett és Kristóf Bálint ezekhez a tájegységekhez tartozó népdalokkal is megismertették a csapatot.

Tavaszi ifjusagi napok 2020 01

Tavaszi ifjusagi napok 2020 02

Kedden folytathatták a táncot a diákok. Az elmaradhatatlan magyarbulin mindenki hajnalig mulatott. A Lunában újra magyar zene szólt, amit mindenki kedvenc DJ Peterje hozott. Ő az, aki mindenki kívánságát igyekszik minden buli alkalmával teljesíteni.

Tavaszi ifjusagi napok 2020 03

Tavaszi ifjusagi napok 2020 04

Szerdán a diákok összemérhették tudásukat a műveltségi vetélkedőn. Hármas csapatokban, több témakörben keresték a helyes válaszokat a komoly, időnként meghökkentő, sőt, néha humoros kérdésekre is. Tíz csapat indult, de a képzeletbeli dobogóra végül három fiú csapat állhatott fel.

Tavaszi ifjusagi napok 2020 05

Tavaszi ifjusagi napok 2020 06

Csütörtökön négy csapat indult a focitornán. Első helyen a Vendég csapat (pozsonyi és komáromi fiatalokból állt) játékosai végeztek, akik úriemberek módjára átadták az aranyérmüket a Jugyikos szűzleányok csapatnak. A mérkőzések után a „Magyarintrin“ a jól megérdemelt vadgulyás várta a játékosokat.

Tavaszi ifjusagi napok 2020 07

Tavaszi ifjusagi napok 2020 08

Köszönjük mindenkinek, aki segített, hogy ez a néhány nap megvalósulhasson, és azoknak is, akik részt vettek a programokon, mert nélkülük nem lett volna olyan az egész rendezvény, amilyen volt. Reméljük, mindenki jól érezte magát, és jövőre is találkozunk a Tavaszi Ifjúsági Napokon!

Elsősként a Juhász Gyula Ifjúsági Klub tagjaként megtiszteltetés volt, hogy részt vehettem a szervezésben. Láttam, hogy mennyi munka van egy-egy program kivitelezésében, és örömmel tölt el, mikor látom, mennyire jól érzik magukat az emberek a programokon. Köszönöm, hogy tagja lehetek ennek a csodás csapatnak.

Szalai Lívia

JUGYIK

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub a Nyit­rai Konstantin Filozófus Egyetem és a Nyitrai Szlovák Mező­gazdasági Egyetem magyar hall­gatóinak klubja, mely nemcsak a Diák­hálózat egyik tagszerve­zete, hanem egy olyan közösség is, amely programok színes tárházával bepillantást kínál az egyetemi élet szépségeibe.

JUGYIK

 

Videók:

A KFE az Erasmus+ projekt megoldói között

Changing our story

A KFE KeTK által kiadott, lektorált tudományos folyóiratok

APPV Projektek

Erasmus+ Projekt

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 01, Nitra

tel: +421 37 6408 853