Benyovszky Krisztián átvette professzori kinevezését

2020. július 14-én Zuzana Čaputová államfő 54 új professzort nevezett ki. Kiemelte a professzorok hallgatókkal folytatott minőségi munkájának fontosságát, valamint azt, hogy a professzorok feladata a társadalom bölcsességéhez való hozzájárulás.

 „Ha a fiatal egyetemisták generációjából a lehető legjobbat akarjuk kihozni, akkor önöknek is a legmagasabb szintű elvárásaiknak kell lenniük velük szemben.” – mondta a hazai professzorok ünnepélyes kinevezése alkalmából Zuzana Čaputová köztársasági elnök. Hozzátette, a professzorok felelőssége a felsőoktatás minőségének megőrzése, valamint a társadalmi helyzetének és presztízsének megerősítése. 

Az államfő a ceremónián professzornak nevezte ki karunk oktatóját, Dr. habil. PaedDr. Benyovszky Krisztián, PhD. irodalmárt, akinek kutatási területéhez a kortárs magyar, szlovák és cseh próza mellett a populáris kultúra is tartozik.

A köztársasági elnök beszédében leszögezte, a professzorok hozzájárulása az oktatás minőségének fejlesztéséhez abban is megmutatkozik, mennyi minőségi tankönyvet írnak hallgatóiknak, milyen előadásokkal oktatják és inspirálják diákjaikat.

Benyovszky tanár úr professzori kinevezéséhez szívből gratulálunk!

JUGYIK

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub a Nyit­rai Konstantin Filozófus Egyetem és a Nyitrai Szlovák Mező­gazdasági Egyetem magyar hall­gatóinak klubja, mely nemcsak a Diák­hálózat egyik tagszerve­zete, hanem egy olyan közösség is, amely programok színes tárházával bepillantást kínál az egyetemi élet szépségeibe.

JUGYIK

 

Videók:

A KFE az Erasmus+ projekt megoldói között

Changing our story

A KFE KeTK által kiadott, lektorált tudományos folyóiratok

APPV Projektek

Erasmus+ Projekt

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 01, Nitra

tel: +421 37 6408 853