Elindult a jubileumi X. Legere Irodalmi Verseny – ezúttal a digitális világban

Közel száz középiskolás diákkal kapcsolódtunk a virtuális térben egy intenzív, irodalommal és szövegelemzéssel telített délelőttre október 5-én, kedden, a X. Legere Irodalmi Verseny első fordulója alkalmából.

A Márai Sándor és Szabó Lőrinc életműve köré fonódó versenyt a pandémia okozta korlátozások miatt idén digitális eszközök segítségével valósítják meg a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet irodalomoktatói és társszervezőik. A versenyt egy videókonferenciázásra és feladatmegadásra alkalmas platform segítségével bonyolítják le, így a levelezős versenyek személytelenségét élő online kapcsolódásokkal tudják színesíteni. Az 1. találkozás fókuszában Márai Sándor Zendülők kötetének feldolgozása állt, mellyel kapcsolatban Vinczellér Katalin, a budapesti Veres Pálné Gimnázium tanára vezetett a gimnázium és szakközépiskola kategóriások számára egy-egy webináriumot „A lázadás aspektusai” címmel. A találkozó az 1. teszt és a szövegelemzés érzékenyítését szolgáló 1. előadás – Csehy Zoltán: Idegenség, normaszegés, lázadás – írott változatának közzétételével zárult. A versenyzőknek közel három hét áll rendelkezésükre a projektszerű feladatok kidolgozására és visszaküldésére. A verseny 2. fordulójára november 4-én kerül sor.

JUGYIK

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub a Nyit­rai Konstantin Filozófus Egyetem és a Nyitrai Szlovák Mező­gazdasági Egyetem magyar hall­gatóinak klubja, mely nemcsak a Diák­hálózat egyik tagszerve­zete, hanem egy olyan közösség is, amely programok színes tárházával bepillantást kínál az egyetemi élet szépségeibe.

JUGYIK

 

Videók:

A KFE az Erasmus+ projekt megoldói között

Changing our story

A KFE KeTK által kiadott, lektorált tudományos folyóiratok

APPV Projektek

Erasmus+ Projekt

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 01, Nitra

tel: +421 37 6408 853