Egyet s mást Dél-Afrikáról                                         

Nem mindennapi élményben volt része annak, aki október 20-án az esti órákban a közeledő hétvége ellenére időt szakí­tott Szeles Pál Ildikó előadására, melyet a Jugyik tagjai szerveztek az Őszi If­jú­sági Napok hetén Nyitrán.

 „Egyet s mást Dél-Afrikáról“ címmel felettébb érdekfeszítő élménybeszámolót kaptunk az előadónő 2019-ben tett utazásáról és annak körülményeiről.

Megtudtuk, hogy közel 5 000 kilométert tett meg utazása során. Bejárta Namíbiát, Botswanát, Zambiát és Zimbabwét. Sokat mesélt Dél-Afrika látnivalóiról, többek közt az Asztal-hegyről, a Viktória-vízesésről, a Tizenkét Apostol Öbölről és a Zambiai hídról. Lenyűgöző volt hallgatni az ottani lakosság szokásait, gasztronómiai jellegzetességeiket. Étlapján szerepeltek krokodilhúsból és orix gazellából készült ételek. 

Rendhagyó utazása során szokatlan állatok társaságában töltötte napjait és éjszakáit. Találkozott többek közt flamingóval, fókával, elefánttal, gnúval, kék agámával és sakállal.

Szeles Pál Ildikó előadását 2 órán keresztül élvezhettük, melyet kötetlen beszélgetés zárt. Összességében azt gondolom, hogy egy nagyon tartalmas és figyelemfelkeltő program volt.

Del Afrika 01

Del Afrika 02

Del Afrika 03

Nagy Ádám

A kórusmuzsika bűvkörében – 60 éves a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa (videó)

A korusmuzsika buvkoreben

JUGYIK

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub a Nyit­rai Konstantin Filozófus Egyetem és a Nyitrai Szlovák Mező­gazda­sági Egyetem magyar hall­gatóinak klubja, mely nemcsak a Diák­hálózat egyik tagszerve­zete, hanem egy olyan közösség is, amely progra­mok színes tárházával bepillantást kínál az egyetemi élet szépségeibe.

Jugyik 2022

 

Videók:

 

A KFE az Erasmus+ projekt megoldói között

Changing our story

Kétnyelvűség oktatási kutatócsoport

A KFE KeTK által kiadott, lektorált tudományos folyóiratok

APPV Projektek

Erasmus+ Projekt

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 01, Nitra

tel: +421 37 6408 853

Facebook

ico facebook

Virtuális séta

foto icon