Hogyan indítsuk a 2023/2024-es tanévet megfelelően?🤔👇

Természetesen fantasztikus szóra­ko­zással, remek zenével és kiváló hangulattal, amelyet idén is az ✨ UKF Hallgatói Önkor­mányzata és az UKF Hallgatói Központ biztosít✨

További információk

IX. Kárpát-medencei Szakkollégiumi Konferencia

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szervezésében júliusban ismét megvalósult a Kárpát-medencei Nyári Egyetem.


Ennek legfőbb célja, hogy egy olyan találkozási lehetőséget biztosítson a Kárpát-medence magyar ajkú egyetemi hallgatóinak és oktatóinak, mely hozzájárul szakmai fejlődésükhöz.

Idén először vettem részt ezen az eseménysorozaton. Abból kifolyólag, hogy tagja vagyok az ELTE Márton Áron Szakkollégiumnak, a IX. Kárpát-medencei Szakkollégiumi Konferencia Szekció bölcsészettudományi ülésszakjainak egyikén bemutathattam az elmúlt évben végzett kutatásom eredményeit. Dolgozatomban konzulensem, doc. Mgr. Tóth Anikó, PhD. segítségével a légi közlekedési szaknyelvet és szakzsargont vetettem össze az angol és a magyar nyelvben, valamint ennek használatát elemeztem a Top Gun-duológián keresztül.

Az ülésszakok során és azokon kívül is sokkal jobban megismerhettem a műhelytalálkozókról már ismert fiatal kutatótársaimat, és lehetőségem volt új kapcsolatokat is teremteni. Végtelenül érdekes volt elmerülni az általuk feldolgozott témákban, melyek minden esetben nagyon egyediek, nem mellesleg személyiségről árulkodóak voltak. A szakmai programokon kívül különböző szabadidős tevékenységekbe is bekapcsolódhattunk, melyeknek köszönhetően Budapest és Visegrád utcáin barangolva még jobban összekovácsolódott a csapat.

Mind a nyári egyetem, mind a konferencia fantasztikus és meghatározó élményként él bennem, s mikor tavaly eldöntöttem, hogy a film és a fordítás iránti szeretetemet összekombinálva meglesem, mit és kit is rejt az a bizonyos pilótafazonú napszemüveg, eszembe se jutott, hogy ez az egy hét mennyi mindent ad majd nekem szakmailag és emberileg egyaránt.

IX karpat medencei szakkoleégiumi konferencia 01

IX karpat medencei szakkoleégiumi konferencia 02

Bóna Friderika

Elérhetőségek

Fakulta stredoeurópskych štúdií

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Dražovská cesta 4, 949 01, Nitra

tel: +421 37 6408 853

Facebook

ico facebook

Virtuális séta

foto icon