Príbehy, emócie a skvelé jedlo na Nitrianskej mini (ne)konferencii Gastrolove
Dňa 11. apríla 2025 sa členovia Katedry cestovného ruchu zúčastnili konferencie Gastrolove, ktorá sa konala v jedinečných priestoroch nitrianskej synagógy – v meste pod Zoborom. Táto výnimočná lokalita so svojou komornou atmosférou a nezameniteľným genius loci vytvorila ideálne podmienky na príjemné prežitie celého podujatia. Hostia si tak mohli naplno vychutnať kvalitný program a odchádzali s presvedčením, že slovenská gastronómia má stále čo ponúknuť.
Organizátormi mini (ne)konferencie boli Nitrianska organizácia cestovného ruchu, Krajská organizácia cestovného ruchu NSK a portál Kávičkári. Podujatie otvoril vicežupan Nitrianskeho samosprávneho kraja Jozef Stankovský, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol Nitriansky kraj ako región slnka, vody, histórie, kvalitného vína a rozvíjajúcej sa gastronómie.
Súčasťou bohatého programu boli vystúpenia známych osobností ako šéfkuchár Jaroslav Žídek, Karol Stýblo z LYRA chocolate, Slávka Raškovič Gašperová z reštaurácie Gašperov mlyn, či Ľuboš Rácz, majiteľ známeho nitrianskeho baru Záhir.
Medzi rešpektovanými hosťami mala česť vystúpiť aj naša študentka, Bc. Monika Pekarčíková, ktorá zaujala svojím inšpiratívnym príspevkom o stáži v michelinskej reštaurácii Story v Londýne. Svojou prezentáciou, nesúcou motto „V živote je možné všetko“, priblížila účastníkom nielen profesionálnu, ale aj osobnú skúsenosť, ktorou jednoznačne obohatila program konferencie. Dôstojne tak reprezentovala Katedru cestovného ruchu a zapadla medzi významné osobnosti slovenskej gastronómie.
Text: RNDr. PaedDr. Ján Veselovská, PhD.